Borgerlige sikrer regeringsindgreb mod lærerne

Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) fastslår ligeledes, at Venstre bakker op om regeringens indgreb, som gør op med lærernes særlige arbejdstidsregler - præcis som lærernes modpart i konflikten, Kommunernes Landsforening (KL), har ønsket.

»Det vigtigste for os har principielt været, at vi får normaliseret lærernes arbejdstid. Det er nødvendigt, hvis vi vil skabe en god og moderne folkeskole, der ruster vores børn til fremtiden og sikrer, at det er attraktivt at være lærer på sigt,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Lovforslaget ved navn L215 blev torsdag førstebehandlet i Folketinget, og fredag er medlemmerne indkaldt på trods af bededagsferien, hvor indgrebet ventes endeligt vedtaget. Konservative og Dansk Folkeparti stemmer ligeledes ja.

»Det skaber jo den fleksibilitet til lokal ledelse, som jeg synes, er fornuftig. Vi har jo selv foreslået, at vi generelt giver de lokale ledelser på skolerne mere handlekraft, så de i højere grad selv kan bestemme, hvordan skoledagen indrettes,« siger Lars Barfoed (K).

Liberal Alliance vil til gengæld kun stemme for et indgreb i lærerkonflikten, hvis regeringen dropper forslaget om en heldagsskole.

»Hele den her øvelse har gået ud på at skaffe penge til heldagsskolen, og vi vil ikke være med til at lægge stemmer til et indgreb, vi er principielt imod, og som bare skal skaffe penge til noget, som vi også er imod. Så hvis vi skal lægge stemmer til et indgreb, er vores betingelse, at regeringen fjerner sin helt urimelige idé om at indføre tvungen heldagsskole,« siger Anders Samuelsen (LA).

Mens Liberal Alliance altså holder en meget lille dør på klem, stemmer regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, med sikkerhed nej til et indgreb i lærerkonflikten.

Gruppeformand Per Clausen (Ø) mener, at regeringsindgrebet »fuldstændig kører lærerne over«, og at det er et »led i den drejebog, som Finansministeriet og KL har udarbejdet«.

På baggrund af den mistanke kræver Enhedslisten aktindsigt i alle sager og alle akter i forbindelse med regeringens forberedelse af indgrebet og eventuel kontakt til KL.

»Man har jo forsøgt at fremstille det som om, at det er udarbejdet i al hast inden for de seneste timer, men sandheden er jo - det kan man se, når man ser lovforslaget - at det her er der blevet arbejdet med igennem længere tid,« siger Per Clausen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviste på regeringens pressemøde torsdag formiddag, at der var tale om aftalt spil.

»Det har ikke været et planlagt forløb. Vi så, at eleverne ikke kunne komme til afgangsprøve, og at der ingen tegn var på, at parterne kom tilbage til forhandlingsbordet,« sagde hun.

De nye arbejdstidsregler for lærerne træder i kraft 1. august 2014, men allerede på mandag er skoleeleverne med al sandsynlighed tilbage i klasselokalerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip