Borgerlige stemmer blankt til lovstramninger for sexforbrydere

Desuden skal der ikke længere være rabat på straffen, når en voldtægtsmand kender sit offer.

Det er nogle af de ændringer, der lægges op til med et forslag til ændring af straffeloven omkring seksualforbrydelser, som Folketinget andenbehandler tirsdag.

Men Venstre, de Konservative og Liberal Alliance ventes at stemme blankt til forslaget, skriver dr.dk.

»Dels havde vi gerne set en længere forældelsesfrist af pædofilisager, så ville vi gerne have at straffen for overfaldsvoldtægt blev øget, og så er vi bekymret for at flytte ting op i voldtægtsparagraffen og sige, at blufærdighedskrænkelse også kan være voldtægt,« siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen (V) til dr.dk.

Lovforslaget indeholder mere end 35 ændringer på området omkring seksualforbrydelser, og lægger sig tæt op ad de anbefalinger, som Straffelovrådet kom med i november 2012.

Det undrer derfor justitsminister Morten Bødskov (S), at han ikke har hele Folketinget bag sig.

»Jeg forstår simpelthen ikke deres tøven her. Jeg synes ikke, man kan være imod, at man forlænger forældelsesfristelser, når det handler om seksuelt misbrug af børn. Jeg synes ikke, at man kan være imod de skærpelser, vi laver, når det handler om voldtægt. Jeg synes ikke, man kan være imod, at vi sætter stærkere ind over for de modbydelige bagmænd, der tjener styrtende på prostituerede,« siger Morten Bødskov til dr.dk.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten støtter lovforslaget, som skal træde i kraft fra 1. juli i år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip