Borgerlige: Thorning-ros skyldes konstruktiv opposition

Skrevet af admin

19/03/2013
»Den nuværende regering fører konservativ politik. De ting, der betyder noget for erhvervslivet, det er jo de reformer og udspil, som Helle Thorning-Schmidt kun kan få flertal for sammen med Venstre og Konservative. Det er jo ikke de seks milliarder kroner, hun har påduttet danskerne i form af nye skatter og afgifter,« siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).Ligesom Liberal Alliances finansordfører Ole Birk Olesen (LA) peger han på, at regeringens popularitet hos erhvervslivet skyldes en konstruktiv opposition.»Da vi var i regering, ville Socialdemokraterne og de Radikale ikke give forbedringer til erhvervslivet. Man skal lægge mærke til, at alt det, den nuværende regering bliver rost for, har Venstre og Konservative enten støttet eller startet,« siger Brian Mikkelsen.»Den her regering skal ikke slås med en opposition, der siger nej til alt, der fremmer konkurrenceevne. Socialdemokraterne og SF undsagde jo stort set alt i VK-regeringstiden og hævdede, at den borgerlige politik var udtryk for ondskab og manglende solidaritet,« supplerer Ole Birk Olesen og minder om, at man ikke kun skal måle regeringen på det, den gør lige nu og her, men også på det, den gjorde, da den kom til.»Her fjernede man kontanthjælpsloftet, gennemførte en afgiftspakke og lavede en energiaftale, der alene hævede afgifter med 3,5 milliarder kroner. Skattereformen og den nye vækstplan trækker i den anden retning, men overordnet har den her regering hverken været bedre eller dårligere end den tidligere, siger Ole Birk Olesen.Han undrer sig over, hvorfor de Radikale »altid vil gøre Socialdemokraterne til regeringsparti, når Socialdemokraterne er så ikke-konstruktive i opposition«.»På den måde er det jo fuldstændig omkostningsfrit for dem at opføre sig uansvarligt i opposition,« siger han.Hos Venstre afviser partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, ifølge Berlingske, at VK-regeringen gjorde for lidt for konkurrenceevnen og peger ligeledes på, at mange reformer og afgiftslettelser kunne være blevet gennemført langt tidligere, hvis Socialdemokraterne og SF havde ønsket det, da partierne var i opposition.På statsministerens tirsdags-pressemøde gik topledernes ros af regeringen imidlertid ikke ubemærket hen.»Vi er glade for den ros, men jeg er uenig i, at vi fører blå politik, som nogle af toplederne mener. Vi fører en politik, der sikrer, at virksomheder har de rette rammebetingelser, så vi kan få skabt nogle flere arbejdspladser, sagde Helle Thorning-Schmidt, direkte adspurgt til konklusionen i toplederpanelet.

Mest læste i dag

»Den nuværende regering fører konservativ politik. De ting, der betyder noget for erhvervslivet, det er jo de reformer og udspil, som Helle Thorning-Schmidt kun kan få flertal for sammen med Venstre og Konservative. Det er jo ikke de seks milliarder kroner, hun har påduttet danskerne i form af nye skatter og afgifter,« siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).

Ligesom Liberal Alliances finansordfører Ole Birk Olesen (LA) peger han på, at regeringens popularitet hos erhvervslivet skyldes en konstruktiv opposition.

»Da vi var i regering, ville Socialdemokraterne og de Radikale ikke give forbedringer til erhvervslivet. Man skal lægge mærke til, at alt det, den nuværende regering bliver rost for, har Venstre og Konservative enten støttet eller startet,« siger Brian Mikkelsen.

»Den her regering skal ikke slås med en opposition, der siger nej til alt, der fremmer konkurrenceevne. Socialdemokraterne og SF undsagde jo stort set alt i VK-regeringstiden og hævdede, at den borgerlige politik var udtryk for ondskab og manglende solidaritet,« supplerer Ole Birk Olesen og minder om, at man ikke kun skal måle regeringen på det, den gør lige nu og her, men også på det, den gjorde, da den kom til.

»Her fjernede man kontanthjælpsloftet, gennemførte en afgiftspakke og lavede en energiaftale, der alene hævede afgifter med 3,5 milliarder kroner. Skattereformen og den nye vækstplan trækker i den anden retning, men overordnet har den her regering hverken været bedre eller dårligere end den tidligere, siger Ole Birk Olesen.

Han undrer sig over, hvorfor de Radikale »altid vil gøre Socialdemokraterne til regeringsparti, når Socialdemokraterne er så ikke-konstruktive i opposition«.

»På den måde er det jo fuldstændig omkostningsfrit for dem at opføre sig uansvarligt i opposition,« siger han.

Hos Venstre afviser partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, ifølge Berlingske, at VK-regeringen gjorde for lidt for konkurrenceevnen og peger ligeledes på, at mange reformer og afgiftslettelser kunne være blevet gennemført langt tidligere, hvis Socialdemokraterne og SF havde ønsket det, da partierne var i opposition.

På statsministerens tirsdags-pressemøde gik topledernes ros af regeringen imidlertid ikke ubemærket hen.

»Vi er glade for den ros, men jeg er uenig i, at vi fører blå politik, som nogle af toplederne mener. Vi fører en politik, der sikrer, at virksomheder har de rette rammebetingelser, så vi kan få skabt nogle flere arbejdspladser, sagde Helle Thorning-Schmidt, direkte adspurgt til konklusionen i toplederpanelet.