Borgerservice bekræfter: Danske gidsler er på vej hjem

»Søfolkene vil blive genforenet med deres familier i Danmark, Chile og Filippinerne så hurtigt som muligt og får lige nu læge- og krisehjælp,« fremgår det af en pressemeddelelse fra Borgerservice.

Især Søren Lyngbjørn har brug for lægehjælp, eftersom han ifølge TV 2 News har været meget syg i løbet af det over to år lange fangenskab.

I alt er seks søfolk fra det danske fragtskib MV Leopard, to danske og fire filippinske, i sikkerhed, og deres pårørende er underrettet.

»Det er med meget stor glæde og lettelse, at vi kan meddele, at vores kollegaer endelig er frigivet. De sidste mere end to år har været særdeles traumatiske og umenneskelige for vores besætning og deres familier, og vi glæder os meget til atter at få vores kollegaer hjem,« siger Claus Bech, direktør i Shipcraft, som har talt med søfolkenes familier.

»Det var et meget bevægende øjeblik, og det siger sig selv, at den lykkelige besked blev modtaget med stor glæde,« siger han.

Gidslerne blev kapret i januar 2011 og har tilbragt det meste af deres tid som gidsler på landjorden. De har siddet fanget i 838 dage.

Af hensyn til eventuelle fremtidige gidselsituationer vil Shipcraft ikke udtale sig om løsesummens størrelse, men meddeler dog, at man har betalt et »anseeligt millionbeløb, der er væsentligt højere end i tidligere gidseltagninger, hvor der har været danskere involveret«.

Udenrigsministeriet og Shipcraft opfordrer offentligheden og medierne til at give søfolkene fred og ro til at vende tilbage til et liv i frihed og blive genforenet med deres familier efter et meget langt fangenskab.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip