Borgerservice: Ingen danskere er såret ved hotelangreb

Skrevet af admin

09/01/2016

Dagens topnyheder

Der er ingen danskere blandt de sårede efter et hotelangreb i den egyptiske ferieby Hurghada.

Det bekræfter chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, over for Ritzau.

- Vi har ingen oplysninger om, at danskere er kommet til skade. Vores ambassade i Kairo har her til aften været i kontakt med lokale myndigheder og hospitaler, og intet tyder på, at der er danskere blandt de sårede, siger han efter midnat.

Fredag gik bevæbnede mænd til angreb på hotellet Bella Vista, der ligger ved den egyptiske rødehavskyst. På hotellet er danske turister indlogeret, men ingen af dem er altså tilsyneladende kommet noget til.

For at få bedre overblik over situationen rejser medarbejdere fra den danske ambassade til stedet lørdag.

- Vi sender to medarbejdere fra ambassaden i Kairo til Hurghada lørdag morgen for at kunne bistå danskere, hvis der er behov for det, men også for at vurdere sikkerhedsforholdene på stedet og finde ud af, hvad der er foregået, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Det gør vi for at se, om angrebet har betydning i forhold til rejsevejledningen. Vi har lavet en såkaldt faktuel opdatering, men for at vurdere, om vi skal skærpe rejsevejledningen er vi nødt til at have flere oplysninger.

Det har i løbet af aftenen været usikkert, hvem der er blevet såret i forbindelse med hotelangrebet. Flere medier har rapporteret om en dansk turist, men efter alt at dømme er der tale om to østrigere og en svensker.

Oplysningen stammer ifølge nyhedsbureauet Reuters fra indenrigsministeriet i Egypten.

Kommunikationschef i Apollo Rejser Glenn Bisgaard fortalte tidligere fredag aften til Ritzau, at rejseselskabet afventer meldinger fra de egyptiske myndigheder.

- Vores rejseledere er i gang på hotellet for at tale med gæsterne om, hvorvidt de har lyst til at blive på hotellet, eller om de vil overflyttes til et andet hotel, sagde han yderligere.

- Jeg hører, at der er ro på hotellet nu. Dem, der har oplevet situationen, er meget rystet, og der er også nogle, der har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil hjem, lød det fra Glenn Bisgaard.

/ritzau/