Borgmester Aase Nyegaard i chok over lukning: Et ufatteligt tab

Aase Nyegaard er chokeret over Forsvarsudvalgets beslutning om at flytte Hærens Sergentskole fra Sønderborg til Varde.

Hun mener nemlig beslutningen har enorme konsekvenser.

- Det er et ufatteligt tab. Jeg kan nok ikke helt fatte beslutningen og konsekvenserne af den fuldt ud lige nu. Men jeg kan konstatere, at det er et opgør med den historiske dimension – og en fuldstændig underkendelse af, hvad det betyder at have en folkelig opbakning til forsvaret. Jeg kan også konstatere, at der tænkes i ren forsvars-økonomi uden at skele til samfundsøkonomi. Vi ved, at én statslig stilling generer omkring fem andre job – og der er formentlig ingen, der er i tvivl om, at vi er ramt hårdt i forvejen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Selvom beslutningen kommer i dag, så opgiver hun dog ikke håbet.

- Vi har tidligere oplevet, at kasernen var besluttet flyttet – hvorefter den alligevel blev i Sønderborg. Så jeg har det nok sådan, ligesom de fleste andre i Sønderborg, vil jeg tro, - at vi har ikke opgivet håbet endeligt. Vi har vanskeligt ved at forestille os byen uden kasernen, både menneskeligt, økonomisk og geografisk.

- Når det er sagt, så skal der lyde en stor tak og kæmpe ros til Sønderborg Kasernes Venner for en helt fantastisk indsats. De har været katalysator for at vise, hvilken enorm opbakning, der er til Sønderborg Kaserne – ikke bare her i området, men i hele Danmark og også uden for landets grænser, lyder det fra borgmesteren i Sønderborg.

Aase Nyegaard er dog også klar til at se fremad, i så fald beslutningen ikke er til at ændre.

- Når vi har sundet os, må vi rejse os og se på, hvad man med godt politisk lederskab har forvandlet kasernelukninger til i f.eks. Viborg og Næstved. Vi er vant til at kæmpe, og det vil vi selvfølgelig også gøre her – vi må tænke i de muligheder, som opstår i et univers uden kasernen, siger hun.

Dagens Gossip