Borgmester afviser navneskifte i ghettosag fra Esbjerg

Parcelhusejerne i Kvaglund i Esbjerg ønsker at komme ud af ghetto-begrebets negative klang, og få nyt navn og postnummer.

Det er omkring 600 parcelhusejere i bydelen Kvaglund i det østlige Esbjerg, der har bedt om lov til at skifte navn og få et nyt postnummer.

Husejerne har skrevet til byrådet, fordi de blandt andet mener det er sværere at sælge deres ejendomme, da de forbindes med ghetto-området Kvaglund.

Parcelhusene ligger nemlig i samme område, men ved at skifte navn vil de blive løsrevet fra den del af Kvaglund, der forbindes med problemer.

Og selvom borgmester Johnny Søtrup (V) forstår problemet, så er der ikke nogen hjælp at hente i forhold til navneskiftet.

- Jeg har fuld forståelse for,at de er kede af at blive slået i hartkorn med ghetto-betegnelsen, for det et en hel forkert betegnelse at bruge, ikke bare i vores egen by, men i hele landet. Det, at skulle ændre navn på så stort geografisk område som Kvaglund, er måske lige at gå en anelse til yderligheder, siger han til DR Syd.

Johnny Søtrup vil i stedet kæmpe for noget andet.

- Det vi skal arbejde i mod, efter min bedste overbevisning, det er at få fjernet det her ghetto-begreb. Ikke kun i Esbjerg. Og så er det bedst, at vi bruger de ressourcer vi får til rådighed til at få øget den boligsociale indsats i området, så vi kan få Kvaglund væk fra den liste, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip