Borgmester: En rekruttering til Hizb ut-Tahrir er én for meget

Hizb ut-Tahrir mener, at organisationen »har skabt resultater, som ingen kommune-taskforce, politienhed eller folketingskommission har formået. Partiet har rehabiliteret personer, som staten trods alle sine milliarder, havde opgivet«. Men det er langt fra det indtryk, som integrationsborgmesteren er blevet efterladt med søndag aften.

»Jeg hørte ingen løsninger. Jeg hørte intet, der kunne gøre nogle muslimske unge eller nogle unge i det hele taget i København noget gavn. Tværtimod blev jeg bekræftet i, at det er en anti-demokratisk organisation, som ikke vil det danske samfund, og som graver grøfter i stedet for at finde løsninger,« siger Anna Mee Allerslev og påpeger, at retorikken var »hadsk og voldsom«, særligt over for vestlige værdier, Vestens samfund og den vestlige kultur.

Adskillige hundrede var mødt op til mødet, og selv om integrationsborgmesteren er positivt stemt over for nysgerrigheden, håber hun ikke, det er udtryk for, at alle deler Hizb ut-Tahrirs holdninger.

»Jeg håber, at flertallet af unge, der mødte op i dag (søndag, red.), blot er nysgerrige og ikke sympatiserende. Men jeg må også sige, at uanset, om der kun er tale om 50 eller 100 i organisationen, kan de gøre stor skade. Jeg mener, at én rekruttering til Hizb ut-Tahrir er én for meget. Det er noget, vi skal forhindre i et demokratisk samfund,« siger den radikale politiker.

Og hun selv og de øvrige politikere har et stort ansvar.

»Det er vigtigt, at vi centrum-venstre-politikere ikke lukker øjnene og ignorerer dem med argumentet om, at de er ubetydelige. Det er vigtigt, at vi sender et klart signal til de unge om, at det er ukorrekt og direkte forkert, når Hizb ut-Tahrir siger, at de er det bedste og eneste alternativ til banderne. Vi skal vise, at vi vil de unge, så de kan se deres alternativ,« siger borgmesteren.

Forud for stormødet havde Hizb ut-Tahrir, retter en sønderlemmende kritik mod de danske politikere og Anna Mee Allerslev personligt.

»Anna Allerslev er tilsyneladende mere optaget af at bekæmpe islam end at løse problemet. For hun vil forgifte de unge med de selvsamme danske værdier, som er årsagen til deres kriminelle færden. Af alle bør hun vide, at den danske kultur er en nyttekultur, der gør individets stræben efter status til det højeste i livet. Status, der er lig med en sænket BMW for bandemedlemmerne, mens det er lig med en ministerbil for partimedlemmerne,« skrev Taimullah Abu-Laban på organisationens hjemmeside.

Men det har borgmesteren ikke meget til overs for.

»Det er noget vrøvl og et godt eksempel på, hvor ekstreme de er i deres retorik.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip