Borgmester fremlagde ønsker om politisk værktøj til bekæmpelse af rockerbander

Koldings borgmester Jørn Pedersen var i går til foretræde på Christiansborg, hvor han mødtes med retsudvalget.

- Det var et positivt møde omkring rockerne og respekt for den konstruktive måde som udvalget med formand Karina Lorentzen i spidsen, tog imod vores input på. Det handler ikke om at sende aber til hinanden eller personlig profilering, men om at få skabt mulighederne for at få stoppet rockernes virke, siger Jørn Pedersen.

Han har et ønske til landets politikere om at ændre på lovgivningen, så komunerne får bedre mulighed for at samarbejde med politiet, og får mulighed for at udveksle oplysninger og persondata når det gælder personer med kriminel baggrund i rockermiljøet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - ALTID GRATIS NYHEDER

Som lovene er skruet sammen nu er det ikke muligt. Lovændringen skal give politiet mulighed for at udveksle oplysninger med myndighederne, samt også kunne oprette zoneforbud i forbindelse med rockerborge, så man kan regulere hvem og der kan få adgang til stedet. Ideen er blandt andet at dømte rockere som en del af straffen, kan få forbud mod at opholde sig i rockerborge.

Også regulering af de aktiviteter der finder sted i rockerborge kan sikres med kontrol, og her er Kolding Kommune klar til at tage deres del af opgaven, med planloven i hånden, hvis altså ellers politikerne giver grønt lys på landsplan.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip