Borgmester frygter lukning af Rønne-slagteri

Skrevet af admin

16/01/2014

Mest læste i dag

Danish Crown tjener ikke nok til at holde slagteriet i Rønne på Bornholm i gang, som det ser ud i dag. Der skal findes besparelser for 25 millioner kroner.

Men en lukning af slagteriet på klippeøen vil betyde, at der forsvinder 200 job på slagteriet og yderligere 165 arbejdspladser på grund af afledte effekter. Det viser beregninger fra Center for Regional og Turismeforskning.

- Det vil være en social og økonomisk katastrofe, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), som vil have regeringen til at hjælpe.

- Vi er allerede i dialog med regeringen om, hvordan vi kan løse denne fælles udfordring, siger Winni Grosbøll.

- Vi bliver nødt til at få sparket gang i væksten på Bornholm. Vi risikerer at komme til at stå med mange arbejdsløse. Samtidig har vi begrænsede muligheder for at etablere flere private arbejdspladser med de nuværende rammebetingelser, siger borgmesteren.

Hun peger på, at fyrer Danish Crown de 200 medarbejdere på slagteriet til juni, vil det svare til, at der blev lukket en privat virksomhed med 6000 ansatte i København.

- En lukning af slagteriet vil sætte os mange år tilbage og markant begrænse vores fremtidige muligheder for at udvikle os, siger Winni Grosbøll.

- De 200 slagteriarbejdere vil ikke bare kunne tage Mazda'en og køre hen, hvor der er arbejde. Det kan man andre steder i landet. Men ikke på Bornholm, understreger borgmesteren.

Winni Grosbøll mener, at man kunne sætte prisen for at komme til klippeøen ned. Det vil betyde meget, også for erhvervslivet:

- Vi ved, at det kun koster 70 millioner kroner at halvere fragt- og passagerpriserne. Det vil have stor effekt. Men det skal være nu - både af hensyn til slagteriets og Bornholms fremtid, lyder det fra øens borgmester.

/ritzau/