Borgmester i København vil tale med børn om jødehad

Chikane af jødiske børn på det indvandrertætte Nørrebro i København løses ikke ved, at man smider de børn, der chikanerer, ud af skolen.

Det fastslår beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) fra Københavns Borgerrepræsentation i forlængelse af forslag fra De Konservative og Dansk Folkeparti om nul-tolerance og benhård kurs over for de ansvarlige.

- Det løser ingenting, men forværrer bare problemet, og hvor vil den konservative Rasmus Jarlov smide børnene hen, siger Anna Mee Allerslev.

I stedet vil hun holde fast i dialog og oplysning, når det handler om at begrænse mobning og chikane.

- Både i forhold til børnene, hvor vi skal gøre det i samarbejde med minoritetsforeningerne, og i forhold til forældrene, som skal inddrages langt mere og vide, at det her er uacceptabelt, siger hun og fortsætter:

- Vi må også se på, om personalet har de rigtige redskaber og uddannelse, og om skolelederne får tilstrækkelige ressourcer og opbakning fra vores side til at håndtere problemet.

Hun peger på, at mobning blandt børn og unge er et generelt problem, der er i vækst, når det gælder racistisk mobning.

- Men når det også får elementer fra internationale konflikter og religiøs mobning, så har vi sværere ved at håndtere det. Men derfor må vi ikke være berøringsangste, men tage fat på det og også bruge de mange eksperter, vi har i forvaltningen, siger Anna Mee Allerslev og tilføjer:

- Herunder en særlig enhed, der tager sig af religiøse og etniske konflikter, og som kan tage ud på skolerne og hjælpe personale og ledelse.

Samtidig hilser hun meget velkomment, at skoleledere som i dette tilfælde Lise Egholm fra Rådmandsgade Skole råber vagt i gevær, når de mener, at problemerne vokser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip