Borgmester: Islamister udnytter bandekrig

Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) mener imidlertid, der er tale om manipulation og propaganda af værste skuffe fra Hizb ut-Tahrir. Hun frygter, løbesedlerne vil tiltrække især de udsatte unge.

»Jeg kom hjem sent onsdag og så opslaget fra Hizb ut-Tahrir i min opgang. Min første reaktion var vrede. Det ikke er første gang, at de udnytter dybt alvorlige situationer til at rekruttere unge københavnere. Hvad bilder de sig ind? Det hører ingen steder hjemme og er dybt usympatisk,« siger Anna Mee Allerslev.

Hun mener, at Hizb ut-Tahrir prøver at lokke de unge til med tilbuddet om et stærkt fællesskab.

»De unge må ikke falde i kløerne på Hizb ut-Tahrir eller banderne. De skal i stedet inddrages i et andet positivt fællesskab, og det kræver, at samfundet gør det klart for alle, at der er andre og mere attraktive fællesskaber til de unge,« siger integrationsborgmesteren.

Talsmanden for Hizb ut-Tahrir, Chadi Freigeh, mener, at Anna Mee Allerslevs stærke afstandstagen til arrangementet er en »typisk politikerreaktion«.

»Uden at hun har kendskab til vores budskab og hvad det er vi ønsker at adressere og tale med de unge om, så reagerer hun på denne måde. Det er den typiske berøringsangst over for muslimer og islam generelt, som kendetegner rigtig mange politikere,« siger han.

Talsmanden vil kun fortælle i hovedtræk, hvad der skal diskuteres på mødet. Ifølge Hizb ut-Tahrir kommer unge muslimer på afveje og på kant med loven, fordi de glemmer de islamiske retningslinjer.

»Hovedformålet med stormødet at skabe bevidsthed om de islamiske retningslinjer og tankegange, således at man kan bruge dem som en vej ud af kriminalitet,« siger Chadi Freigeh.

Allerede nu er Anna Mee Allerslev i gang med at arrangere et alternativt stormøde, som skal finde sted på fredag.

»Hizb ut-Tahrir må aldrig få patent på at løse de unges problemer. Derfor skal vi lave en stærk demokratisk alliance på tværs af NGOer, netværk, borgere og partier, så de unge kan se, at der er en hel hær af organisationer, foreninger og borgere, der ønsker dem i deres fællesskaber,« siger hun.

»Vores tilbud lægger vægt på demokrati, frihed og et stærkt fællesskab. Det er gode danske værdier, som skal appellere til de unge,« erklærer borgmesteren.

Dagens Gossip