Borgmester raser: Vil trække støtten til kønsopdelt svømmeundervisning

Selvom Hovedstadens Svømmeklub melder om succesoplevelser takket være kønsopdelt svømning, så truer Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF) nu med, at der fremover vil blive lukket for kassen med kommunale støttekroner. Det skriver P4 København.

Hovedstadens Svømmeklub kunne ellers tidligere på året fortælle, hvordan flere hundrede nydanske piger var startet til svømning i hovedstadsområdet, efter man havde forsøgt sig med at lave svømmehold kun for piger.

Selvom det kønsopdelte initiativ efterfølgende mødte modstand fra blandt andre integrationsminister, Inger Støjberg (V), lyder det nu i en melding fra Hovedstadens Svømmeklub, at man har tænkt sig at fortsætte med forsøget, samt at man er klar til at udvide ordningen, hvis det bliver nødvendigt.

Københavns kultur- og fritidsborgmesteren giver dog ikke meget for svømmeklubbens succesoplevelser og truer med at smække kommunekassen i.

- Det er fuldstændig absurd, at man laver hold, der imødekommer fanatiske religiøse krav med nedrullede gardiner og forbud mod mænd i svømmehallen. Ikke engang livsreddere må være tilstede. Det skal vi bekæmpe, lyder det fra Carl Christian Ebbesen til P4 København.

Om svømmeklubben kan modtage støtte eller ej, er dog ikke kun op til den utilfredse borgmester. Det skal nemlig afgøres med de øvrige partier i Borgerrepræsentationen, og her er der langt fra enighed.

For hos De Radikale er man modsat Carl Christian Ebbesen begejstrede for svømmeklubbens kønsopdelte hold og den effekt, opdelingen har fået på hundredevis af børn og unge.

Det er rigtig pinligt at høre fra en kulturborgmester, der også skal omfavne idrætten og børn. Svømningen integrerer i høj grad folk og er en kæmpestor succes, siger Michael Gatten, der er Radikales fungerende kulturordfører i Borgerrepræsentationen.

Men Carl Christian Ebbesen står dog fast på sin sag og er villig til at tage stramme midler i brug for at komme de kønsopdelte svømmehold til livs.

- Det kan være, at vi ikke stiller lokaler eller svømmehal til rådighed for de foreninger, der imødekommer religiøse krav, siger Carl Christian Ebbesen, der nu vil undersøge, om det juridisk kan lade sig gøre at nægte klubber at bruge kommunens svømmehaller og lokaler til kønsopdelte hold.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip