Borgmester satser stor is på væddemål om tilflyttere

Skrevet af admin

14/10/2015

Mest læste i dag

Det er for tidligt at konkludere, at blot 3 ud af 100 statsansatte ønsker at flytte med deres arbejdsplads, hvis den bliver flyttet til provinsen.

Det siger borgmester i Viborg, Torsten Nielsen (K), som forventer, at flere end kun 18 ud af de adspurgte 558 vil flytte med deres arbejdsplads. Viborg står til at få flere end 200 nye stillinger tilknyttet byen.

- Det er et spinkelt grundlag at udtale sig på, når der er så mange ubekendte.

- Der er endnu ingen, der ved, hvor selve arbejdspladsen er, på hvilke vilkår man skal flytte, eller hvilke overgangsløsninger der er mulighed for. Det tal, tør jeg godt vædde en stor is på, bliver større, siger Torsten Nielsen.

Regeringen vil flytte omkring 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen.

En ny undersøgelse foretaget af fagforbundet Djøf blandt 558 af de medlemmer, hvis arbejdsplads rykker til provinsen, viser, at kun 3 ud af 100 vil flytte med jobbet.

Som det ser ud nu, skal Civilstyrelsen sende 84 stillinger til Viborg, Taksationssekretariatet sender to stillinger, mens diverse klagenævn med videre samles i "Klagenævnenes Hus", som sender 162 stillinger til Viborg.

Det gælder blandt andre Natur- og Miljøklagenævnet og Forbrugerklagenævnet.

Inden udgangen af næste uge vil Viborg Kommune kontakte de arbejdspladser, som bliver flyttet til byen, for at høre hvad de ansatte finder interessant i forbindelse med flytningen.

Det kan være job til eventuelle ægtefæller, børns mulighed for skolegang eller den lokale kultur. Det lave tal overrasker alligevel Viborgs borgmester.

- Alle tal fra de tidligere udflytninger siger noget andet. Så det er en af de ting, jeg gerne vil udfordre ved at sige, at Viborg overgår de tre procent.

- Når først vi kommer længere hen, og man får overblik over, hvad vi er for en størrelse, så vil det tal øges ganske, ganske fornuftigt, siger Torsten Nielsen.

Han forventer, at der ikke vil være problemer med at besætte de stillinger, hvor den ansatte fravælger at flytte med.

- Vi har større virksomheder som Grundfos og hospitalet, og alle melder tilbage, at de ingen problemer har med at rekruttere medarbejdere, heller ikke til højtuddannede, siger Torsten Nielsen.

/ritzau/