Borgmestre har ingen problemer med teltlejre

Når nytårskonfettien er ryddet op og de sidste raketter sendt af sted, er Beredskabsstyrelsen godt i gang med at opsætte fire teltlejre i kommunerne Næstved, Herning og Haderslev.

De fire statsdrevne teltlejre ender med at kunne huse omkring 800 asylansøgere. Driften af lejrene samt bespisning står Beredskabsstyrelsen for. Det er også Beredskabsstyrelsens centre og grunde, som lejrene opsættes på.

- Jeg kan kun sige, at indtil videre er det gået godt. Der er 160 asylansøgere i forvejen, så vi ender på omkring 500. Der har været rimelig styr over det, siger borgmester i Haderslev Kommune, Hans Peter Geil (V).

Også borgmesteren i Næstved, Carsten Rasmussen (S) ser frem til oprettelsen af to flygtningelejre i hans kommune.

- Jeg er tilfreds. Staten håndterer det og har alle udgifterne. Vi har et beredskabscenter, som staten driver, og der følger det her selvfølgelig med, siger borgmesteren.

- Flygtningene står ved grænserne, og de skal være et eller andet sted. Vi har ingen indkvarteringsplads på hverken skoler eller idrætshaller. Jeg accepterer det, siger Carsten Rasmussen.

Ud over Næstved og Haderslev skal altså også Herning have en teltlejr med plads til 200 asylansøgere. I Næstved vil teltlejrene være etableret den første uge i det nye år, mens lejrene i de to andre kommuner vil stå færdig i uge to.

Lejrene oprettes efter samme model som lejren i Thisted, men hvor lejren i Thisted kun er til enlige mænd, er det planen, at der i tilknytning til to af de nye lejre skal opsættes barakker, hvor familier skal indkvarteres, oplyser ministeriet.

Med barakkerne vil der i alt være plads til cirka 1200 asylansøgere.

/ritzau/

Dagens Gossip