Borgmestre jubler over sprængning af bunkere

»Jeg er en glad mand, for det var sådan set her i Holstebro Kommune, problematikken blev taget op efter en omtale i vores lokale dagblad sidste år om farlige pigge, der stak op, når vandet trak sig tilbage. Derfor betyder det her meget for badesikkerheden og dermed også for turismen generelt,« siger H. C. Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune, til Berlingske Nyhedsbureau.

I aftalen med Kystdirektoratet og Naturstyrelsen skal hver af de fire kommuner yde et bidrag, der svarer til 20.000 kroner for hver bunker, der er placeret i den enkelte kommune.

»Det er en meget fin ordning, og nedrivningen vil få stor betydning for hele vestkyst-området, for vi har mange turister, ikke mindst tyske turister, og det skal jo helst være sådan, at det er sikkert for dem - og for vores lokalbefolkning selvfølgelig - at færdes på strandene og sende børn ud uden frygt for det her armeringsgitter, der stikker ud flere steder,« siger H.C. Østerby

Lene Kjelgaard Jensen (V), borgmester i Thisted, mener, at initiativet går fint i tråd med kommunens egne tiltag for at gøre kysten mere attraktiv.

»Der er tale om farlige bunkere, og vi har i noget tid ønsket, at der skulle findes en løsning på problemet. De her bunkere beriger jo ikke vores kommune, og en nedrivning ligger fint i forlængelse af alle de investeringer, vi som kommune har foretaget i forbindelse med projektet »Det gode liv ved kysten«, så det kan jeg kun hilse velkommen,« siger Lene Kjelgaard Jensen og understreger ligesom sin kollega i Holstebro, at kommunen fortsat vil have masser af seværdige bunkere.

»Vi skal selvfølgelig ikke smide historien ud med badevandet, og der vil stadig være masser af bunkere tilbage at se på og klatre i, som jo også er en del af charmen ved Vestkysten,« lyder det fra borgmesteren i Holstebro, H. C. Østerby.

Man anslår, at der i alt ligger 600 bunkere på Vestkysten, og cirka 100 bunkere i kommunerne Thisted, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig vil blive revet ned i forbindelse med arbejdet, der begynder i juli.

Dagens Gossip