Borgmestre overgiver sig i filippinsk narkokamp

Flere end et halvt hundrede filippinske politikere og politibetjente har meldt sig selv, efter at deres navne er blevet knyttet til narkokriminalitet i en kampagne startet af præsident Rodrigo Duterte.

Mandag var 27 borgmestre og 31 politifolk, heriblandt en oberst, blandt de mange, der gik til politiet for at få renset deres navn.

Dutertes kampagne skal sætte skub i processen med at rense landet for stoffer, siger landets politidirektør, Ronald dela Rosa.

Han medgiver dog ifølge den amerikanske tv-station CNN, at der ikke er nok beviser for de anklagedes involvering:

- Præsidenten navngav dem, og så kom de til mig og meldte sig. Jeg kan ikke bare afvise dem, så nu, hvor de er her, vil vi behandle deres sag.

Duterte satte i en tale søndag navn på over 150 statslige ansatte, herunder otte dommere og 50 tidligere og siddende borgmestre, som ifølge ham er involveret i den massive narkohandel, der finder sted i Filippinerne.

Han gav dem 24 timer til at melde sig selv til myndighederne, ellers ville de blive eftersøgt af både militæret og politiet.

Den tidsfrist er nu overskredet.

Listen over de anklagede er ifølge dela Rosa udarbejdet af efterretningskomiteer, der består blandt andet af politiet og det filippinske narkopoliti.

- Den er ikke baseret på rygter eller sladder, siger han.

- Den stammer ikke fra folk, der hviskede i præsidentens øre: "Denne person er en politisk modstander, ham her støttede dig ikke i valgkampen, så skriv ham på." Præsidenten er ikke så overfladisk.

Den 71-årige præsident Duterte vandt en sikker valgsejr i maj på løfter om, at han ville udrydde al narkohandel i landet inden årsskiftet.

603 er siden valgsejren blevet dræbt enten af selvbestaltede håndhævere af loven eller af ordensmagten, der har fået tilladelse af den nyvalgte præsident til at skyde for at dræbe.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip