Borgmestre vil have frivillig arbejdskraft

Skrevet af admin

20/03/2013
80 procent af de 42 svarer, at de frivillige i høj grad eller i nogen grad er en nødvendighed i fremtidens velfærd. Derimod afviser flertallet det kildne spørgsmål, om frivillige må påtage sig det arbejde, som i dag bliver udført af offentlige ansatte. Det skal kun være et supplement, siger 83 procent.Der er ikke bare brug for frivillige som besøgsvenner, svarer hovedparten af borgmestrene, men også inden for ældrepleje, folkeskoler og daginstitutioner er der brug for dem. Således svarer godt seks ud af ti borgmestre, at der er brug for flere frivillige i folkeskolen.Langt de fleste borgmestre har selv oplevet, at antallet af frivillige i deres egne kommuner er steget betydeligt i de senere år. Således svarer 71 procent af de adspurgte ja til den udvikling.

Mest læste i dag

80 procent af de 42 svarer, at de frivillige i høj grad eller i nogen grad er en nødvendighed i fremtidens velfærd. Derimod afviser flertallet det kildne spørgsmål, om frivillige må påtage sig det arbejde, som i dag bliver udført af offentlige ansatte. Det skal kun være et supplement, siger 83 procent.

Der er ikke bare brug for frivillige som besøgsvenner, svarer hovedparten af borgmestrene, men også inden for ældrepleje, folkeskoler og daginstitutioner er der brug for dem. Således svarer godt seks ud af ti borgmestre, at der er brug for flere frivillige i folkeskolen.

Langt de fleste borgmestre har selv oplevet, at antallet af frivillige i deres egne kommuner er steget betydeligt i de senere år. Således svarer 71 procent af de adspurgte ja til den udvikling.