Bornholmere kan spare over 3000 kroner om året på bilforsikringen

3388 kroner. Så stor forskel er der i gennemsnit på den billigste og den dyreste bilforsikring for samme bil, hvis man er bilist på Bornholm.

Men selv om bilejerne altså tit vil kunne slippe meget billigere, er mange slet ikke klar over, at de måske kan spare adskillige tusinde kroner om året ved bare at lave en simpel sammenligning på nettet.

De store prisforskelle på stort set identiske forsikringer er blevet afdækket af Comparo.dk, som er en webbaseret virksomhed, der hurtigt og let kan vise priserne fra 25 danske forsikringsselskaber.

Bliv ven med Dagens Bornholm på Facebook - Altid gratis nyheder

På den måde kan forsikringskunderne for første gang få et fuldt overblik over, hvad det koster at forsikre sin bil i de forskellige selskaber. Og om de kan spare penge at flytte selskab.

- Vores statistik viser, at danske bilejere i gennemsnit kan spare 2800 kroner, hvis de blot gør sig umagen at sammenligne priserne på Comparo.dk og skifter selskab, hvis de opdager en billigere forsikring end deres nuværende. Det er rigtig mange penge i en husholdning. Men mange er slet ikke klar over, at der er disse store forskelle, og at det faktisk er meget let og hurtigt at flytte sin forsikring og spare mange tusinde nettokroner hvert eneste år, siger Mads Stenbjerre, der er analysechef i Comparo.dk.

Faktisk har Bornholmerne mulighed for at spare væsentligt mere end den gennemsnitlige, danske bilejer.  Prisforskellen mellem de dyreste og billigste forsikringer er nemlig over 3000 kroner. Men i andre dele af landet er besparelsen gennemsnitligt over 4000 kroner.

Både Forbrugerrådet og Konkurrencestyrelsen har flere gange kritiseret forsikringsbranchen for manglende konkurrence og derfor generelt for høje priser. Årsagen til den manglende konkurrence er blandt andet, at få forsikringstagere tjekker priser og skifter, når de kan få forsikringerne billigere.

Comparos oversigt over søgninger viser eksempelvis, at kun en procent af bornholmerne har tjekket sine forsikringer trods den potentielt store gevinst, der er ved at gøre det.

- Der er på tre måneder gennemført næsten en halv million sammenligninger på Comparo.dk, og vi kan se, at de, der har skiftet forsikringer efter at have sammenlignet priser i gennemsnit har sparet omkring 3000 kroner i forhold til deres hidtidige pris. Men næsten hver femte har sparet helt op til 5000 kroner om året. Der er ingen tvivl om, at hvis flere tjekkede deres forsikringer, så ville der komme øget konkurrence og lavere priser, siger Mads Stenbjerre.

Se det interaktive Danmarkskort, der viser hvor i landet, der er mest at spare.

Dagens Gossip