Bornholmerne forkæler sig selv med hotelluksus

Bornholmerne er de danskere, der vil bo bedst på deres ferie. Sidste år rejste cirka 1.200 på ferie med Spies fra Bornholms Lufthavn.

Hele 70 procent af dem valgte mindst et firestjernet hotel. På landsplan var det kun 57 procent af de rejsende, der ofrede lidt ekstra penge på en stjerne eller to, så deres hotel blev mindst firestjernet.

- Og så har bornholmerne også fået smag for de såkaldte All Inclusive-hoteller, hvor både mad og drikkevarer er inkluderet i prisen. 35 pct. af gæsterne valgte denne ferieform mod 40 pct. på landsplan. 19 pct. af de bornholmske gæster var børnefamilier, mens 47 pct. var par, der havde rundet de 50 år, fortæller produktchef Carlos Cebrian fra Spies.

Han har også kigget dybt i de indkøbsposer med toldfrie varer, som gæsterne bar hjem efter flyrejsen med danske Thomas Cook Airlines Scandinavia:

- Åbenbart har bornholmerne en del at sige tak for. Den mest solgte varer om bord var Merci chokolade, mens en flaske Bombay Sapphire gin kom ind på en andenplads – skarpt forfulgt af en pose Matador Mix, fortæller Carlos Cebrian.

På selve flyrejsen er det bestemt ikke alle bornholmere, der slår til Søren og fejrer ferien med en drink eller to. Den mest solgte drikkevare er således en Ramlösa – skarpt forfulgt af en Pepsi cola og med en Carlsberg på tredjepladsen.

Dagens Gossip