Bornholms borgmester roser politi ved Wilders-træf

Folkemødet traf den rigtige beslutning, da man lod den hollandske islamkritiker Geert Wilders tale med journalist Flemming Rose ved Folkemødet på Bornholm. Ligeså fik Daniel Carlsen fra Danskernes Parti lov at debattere med SF's Özlem Cekic.

Det siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), som skabte Folkemødet sammen med Venstres veteran Bertel Haarder.

- Folkemødet er en spejling af det danske samfund. Hvis man holder sig inden for lovens rammer, så det er svært at sige nej til, at nogen må deltage i debatten og diskussionen. Så er det en lukket fest, man etablerer i stedet for, siger Winni Grosbøll.

På Kongeskærskolen i Allinge passede langt over 50 politibetjente på Wilders og Rose, som fik meget foromtale i medierne. Det afskrækkede ikke deltagerne, mener hun.

- Den massive menneskestrøm, der har deltaget i debatterne på Folkemødet, har vist, at de ikke har været påvirket. Man kan godt undre sig over, at ét arrangement har fået så meget omtale, siger Winni Grosbøll.

- Folkemødet har generelt været fuldstændig upåvirket. De har gået rundt her fuldstændig trygge og glade. Det har jeg sådan set været meget glad for, siger hun.

Bornholms borgmester sender en "kæmpe ros" til dansk politi på vegne af Folkemødets arrangører.

- De har løst en meget svær opgave med en meget flot og professionel tilgang til, hvordan ånden i dette arrangement har været. De har virkelig forstået at være til stede uden at dominere, siger Winni Grosbøll.

Hun er åben for, at højrenationalister kan tale ved Folkemødet næste år.

- Nu skal vi kigge på det. Jeg har hele tiden sagt, at nu ser vi, hvordan disse dage forløber. Så tager vi en evaluering af det. Men jeg har meget svært ved at være med til at begynde at udelukke folk fra en demokratisk samtale, siger Winni Grosbøll.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip