Bortfører vil indgå forlig: Undgår døden

En 53-årig mand i den amerikanske by Cleveland, som er tiltalt for i et årti at have holdt tre unge kvinder som fanger og sexslaver i sit hus, bliver fredag fremstillet i retten.

Det sker på et tidspunkt, hvor det svirrer med rygter om, at han vil acceptere en livstidsdom i et forlig med anklagemyndigheden.

En aftale vil ifølge medierapporter indebære, at Castro undgår dødsstraf og kommer til at tilbringe resten af sit liv i fængsel plus endnu 1000 år - uden mulighed for benådning, oplyser den amerikanske tv-station NBC.

Flere andre medier i Cleveland rapporterer også, at et forlig er tæt på at være en realitet.

Et retsmøde er fastsat til at begynde klokken 10 fredag formiddag (klokken 16 dansk tid).

Der er rejst 977 anklagepunkter mod Castro - deriblandt bortførelser og voldtægter.

Hvis der ikke indgåes et forlig, indledes en regulær retssag mod Castro den 5. august, hvorved han risikerer dødsstraf.

De tre kvinder - den 23-årige Gina DeJesus, de 32-årige Michelle Knight og den 27-årige Amanda Berry - forsvandt i 2002, 2003 og 2004. De var henholdsvis 14, 16 og 20 år.

De blev befriet fra Castros hjem i et slumområde i Cleveland den 6. maj, da det lykkedes den 27-årige Amanda Berry at slippe ud af huset og trygle en nabo om hjælp. Hun flygtede sammen med sin datter på seks år, som er født i hendes fangenskab, og som Castro er far til.

Et forlig vil betyde, at kvinderne slipper for at vidne i retssagen om deres mange år i fangenskab, hvor de i perioder var bundet med kæder eller reb, og hvor de sultede, blev mishandlet, slået og seksuelt ydmyget.

Ariel Castro risikerer dødsstraf, hvis han kendes skyldig i overlagt drab. Castro er tiltalt for at have mishandle en af kvinderne for at sikre, at hun aborterede.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip