Bortført søn af pakistansk toppolitiker er befriet

En bortført søn af Pakistans tidligere premierminister er blevet reddet fra sine bortførere i Afghanistan - tre år efter han blev kidnappet, siger formanden for eks-premierminister Yusuf Raza Gilanis politiske parti ifølge AFP.

- Amerikanske sikkerhedsstyrker deltog i operationen mod formodede Talibankrigere, hedder det i en erklæring fra Pakistans udenrigsministerium.

Ali Haider Gilani, der er søn af Yousaf Raza Gilani, er blevet reddet i dag i en fælles operation udført af afghanske og amerikanske sikkerhedsstyrer i Ghazni i Afghanistan, hedder det i erklæringen.

- Den befriede er stadig i Afghanistan, men der er forberedelser i gang for at få ham hjem til Pakistan efter lægeundersøgelser, hedder det.

En bror til den bortførte, Abdul Qadir Gilani, siger til AFP, at hans far er i Afghanistan.

- Jeg vil først bekræfte historien, når min far har bekræftet det over for mig, da der tidligere har været falske forlydende om hans frigivelse, siger Abdul Qadir Gilani.

Meddelelsen fra det pakistanske underigsministerium kommer tre år efter Gilani blev bortført af formodede militante islamister fra Taliban under et voldsomt skudangreb. Det var den 9. maj 2013 - to dage før et valg i Pakistan.

Gilani, som deltog i en valgkampagne, blev bortført af mænd i en sort Honda, efter at bevæbnede mænd på en motorcykel først havde åbnet ild i Multan i Punjab. I maj sidste år ringede den bortførte til sin far for at fortælle, at han var OK.

Yusuf Raza Gilani var premierminister fra marts 2008, indtil han måtte gå af i 2012, da han afviste at genåbne en korruptionssag mod den daværende præsident.

Han har efter bortførelsen af sønnen klaget over, at hans familie ikke fik tilstrækkelig beskyttelse af sikkerhedstjenesterne.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip