Bortførte sin søn: Dommer fængsler 52-årig far

En dommer i Lyngby har fredag bestemt, at en 52-årig bulgarsk mand skal i fængsel for at bortføre sin otteårige søn til Bulgarien.

Fængslingen er kun sket på papiret, da manden i øjeblikket opholder sig i Bulgarien.

- Formålet med fængslingen er, at der skal udstedes en europæisk arrestordre på manden, fortæller anklager Naja Wærness Larsen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Den 52-årige har været på ferie med drengen i Bulgarien. Den 9. august skulle han være kommet tilbage, men det er ikke sket.

Manden og drengens mor, som også er bulgarer, men bosat i Værløse, strides om forældremyndigheden, og en afgørelse fra Statsforvaltningen har nu fået politiet til at rejse sigtelse.

Sigtelsen mod manden lyder på, at han fra 9. september og frem har unddraget drengen morens forældremyndighed.

- Der er først rejst sigtelse fra 9. september og frem, fordi det kræves, at han er blevet gjort bekendt med, at der er truffet en afgørelse om forældremyndighed, fortæller Naja Wærness Larsen.

Straffeloven sidestiller unddragelse af forældremyndighed med frihedsberøvelse. Strafferammen er bøde eller fængsel indtil fire år.

Den europæiske arrestordre, som nu vil blive udstedt på baggrund af varetægtsfængslingen, betyder, at manden kan anholdes i det land, hvor han opholder sig.

Når det sker, vil de danske myndigheder fremsætte en begæring om, at manden bliver udleveret til Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip