Bosnien slår Cypern og snupper playoff-plads

14/10/2015

Bosnien-Hercegovina er klar til to playoff-kampe om en EM-billet.

Det står klart, efter at balkanlandet selv afgjorde sin skæbne ved at vinde udekampen mod Cypern med 3-2.

Havde Cypern vundet kampen, ville ø-nationen være blevet nummer tre i gruppe B, da EM-klare Belgien slog Israel med 3-1.

Første halvleg var en stor prøve for de bosniske nerver. Haris Medunjanin bragte planmæssigt Bosnien foran efter 13 minutter. Det ville sende Bosnien direkte til EM, men efter 41 minutter så det knap så lyst ud.

Her havde hjemmeholdet Cypern scoret to gange, og så var det i stedet for Cypern, der så ud til at tage tredjepladsen, eftersom stillingen mellem Belgien og Israel samtidig var 0-0.

Kort før pausen fik Haris Medunjanin igen sendt Bosnien på EM-kurs med et udlignende mål til 2-2.

Anden halvleg blev knap så målrig, og der blev kun scoret en enkelt gang. Den scoring stod Milan Djuric for, og dermed skulle Cypern score to gange for at fravriste bosnierne playoff-pladsen.

Det skyldtes, at Belgien samtidig fik gang i målscoringen mod Israel. I løbet af 20 minutter scorede Belgien tre gange, og så betød det mindre, at Tommer Hemed reducerede for Israel til slutstillingen 1-3 kort før tid.

I gruppens tredje kampe vandt allerede EM-klare Wales med 2-0 over Andorra. Arsenals Aaron Ramsey åbnede målscoringen i begyndelsen af anden halvleg, mens Real Madrid-stjernen Gareth Bale scorede til 2-0 efter 86 minutter.