Bosnien ude af VM: Manchester City-stjerne snydt for mål

22/06/2014

Bosnien må forlade VM i Brasilien efter holdets andet nederlag. Natten til søndag dansk tid tabte bosnierne 0-1 til Nigeria, og med nul point i to kampe er Bosnien færdig ved slutrunden.

En fejl af linjedommeren tidligt i kampen blev afgørende. Efter cirka 20 minutters spil blev Manchester City-stjernen Edin Dzeko snydt for et mål, da der blev dømt offside. Men tv-billederne viste, at angriberen var på den rigtige side af Nigerias forsvar, da han blev spillet fri i feltet.

Nigeria havde overtaget i første halvleg. Allerede inden for 10 minutter havde flere langskud sneget sig forbi stolpen, og Bosniens målmand, Asmir Begovic, blev i den grad testet.

En halv time inde i kampen gjorde Peter Odemwingie det til 1-0. Han scorede på sin holdkammerat fra Premier League-klubben Stoke i målet efter godt forarbejde af Emmanuel Emenike.

Bosnien brokkede sig højlydt til linjedommeren. Spillerne mente, at Emenike begik frispark i angrebsspillet. Men ud fra den langsomme gengivelse stod det klart, at dommeren havde dømt korrekt.

Bosniens forsvar havde generelt svært ved at få styr på de fysisk stærke afrikanere. Især Bosniens venstreback var ofte i vanskeligheder mod Nigerias storspillende Emmanuel Emenike.

I den sidste halve time jagtede Bosnien desperat et mål for stadig at holde sig i live i turneringen. Flere offensive kræfter blev sendt på banen - blandt andet Vedad Ibisevic - og der kom stort pres på Nigerias forsvar.

I overtiden var Dzeko lige ved at redde Bosnien. I feltet skød han på mål, men skuddet blev pareret af målmanden og ramte herefter stolpen.

Nigeria ligger nu nummer to i gruppe F med fire point efter Argentina, som har seks point. De to hold mødes i den sidste gruppekamp, mens Iran er nødt til at vinde over Bosnien for at have mulighed for at nå andenpladsen.