Bosnisk træner satser på Dzeko i playoff-kampe

Skulle Danmark trække Bosnien-Hercegovina, når der trækkes lod til playoff-kampene om kvalifikation til EM-slutrunden, så skal danskerne sandsynligvis forberede sig på den bosniske stjerneangriber Edin Dzeko.

Dzeko sad på bænken i Bosnien-Hercegovinas sejr over Cypern tirsdag, da han ikke var meldt helt spilleklar.

- Dzeko var ikke 100 procent i orden, og derfor valgte jeg Milan Djuric, og det viste sig at være en god beslutning. Dzeko kan nu slappe af i ro og fred før playoff-kampene i november, siger Bosnien-Hercegovinas landstræner Mehmed Bazdarevic ifølge Reuters.

Bosnierne sikrede sig tredjepladsen i sin gruppe med 3-2-sejren over Cypern, da indskiftet Milan Djuric fra Cesena i Serie B scorede det afgørende mål i anden halvleg. Det betød, at Bosnien-Hercegovina sikrede sig to playoff-kampe.

Det samme er tilfældet for Danmark, og da Danmark ikke er seedet til lodtrækningen søndag i denne uge, betyder det, at Bosnien-Hercegovina kan løbe ind i netop Danmark, når der trækkes lod.

Uanset hvem, der bliver modstander, så forventer Bazdarevic en hård kamp, men han tror på sit hold.

- Det bliver svært i playoff-kampene, uanset hvem vi trækker, men dette hold har en kæmpe potentiale, og jeg er sikker på, at vi kan besejre meget stærkere hold, end de senest to, vi har besejret, siger Bazdarevic.

Bosnien-Hercegovina besejrede lørdag Wales med 2-0 hjemme, mens Cypern altså blev besejret tirsdag.

Danmark er ikke seedet ved lodtrækningen til playoff-kampene. Det betyder, at Danmark ud over Bosnien-Hercegovina kan trække Ungarn, Ukraine eller Sverige.

Playoff-kampene spilles med et opgør både ude og hjemme. Den første kamp spilles mellem 12.-14. november, mens der er returkamp mellem 15.-17- november.

/ritzau/

Dagens Gossip