Bosniske dødbolde giver Roma sejr i topopgør

19/10/2013

Brandvarme AS Roma fortsætter sit suveræne udbrud i toppen af den italienske liga.

Fredag aften tog hovedstadsklubben sæsonens ottende sejr i lige så mange kampe, da ambitiøse Napoli blev sendt hjem med et 0-2-nederlag i denne rundes topbrag i Serie A.

Kampens store helt blev den bosniske midtbanespiller Miralem Pjanic, der scorede begge hjemmeholdets mål.

Han gjorde det til 1-0 direkte på frispark i første halvlegs sidste sekunder, og med 20 minutter igen fordoblede han føringen, da han udplacerede Pepe Reina i Napoli-målet på et straffespark.

Pjanic har i det hele taget haft en uge, han formentlig aldrig glemmer. Tirsdag var han med, da Bosnien-Hercegovina for første gang kvalificerede sig til et VM, da holdet slog Litauen med 1-0.

Det betød fanatisk hyldest til heltene ved hjemkomsten til Sarajevo, men Pjanic var ikke mere medtaget, end at han kunne sænke napolitanerne med sine to mål.

Dermed er Rudi Garcias mandskab fem point foran Napoli og Juventus i Serie A. Sidstnævnte har dog mulighed for at reducere forskellen til to point, hvis holdet besejrer Fiorentina i Firenze på søndag.