Boston-bombemænd planlagde angreb i New York

Ifølge CNN havde den blot 19-årige mand også planer om at detonere sprængstoffer på New York Citys stærkt befærdede og befolkede Times Square.

Det har Dzhokhar Tsarnaev angiveligt selv indikeret over for efterforskningsholdet, som har afhørt ham i forbindelse med bomberne i Boston, skriver CNN. Udsagnet bliver bekræftet af New Yorks borgmester Michael Bloomberg, og politiet i New York som oplyser, at de to mænd lå inde med hele seks eksplosiver.

»I går aftes informerede FBI os om, at den overlevende angrebsmand har afsløret, at New York City var det næste mål på deres liste. Han (Dzhokhar Tsarnaev, red.) og hans bror havde planer om at køre til New York og detonere eksplosiverne på Times Square,« siger Bloomberg.

Det er tidligere kommet frem, at de to brødre angiveligt havde planer om at tage til New York for at feste.

Ifølge politikommissæren Ray Kelly fra NYC havde de to brødre talt om at tage til »party« i millionbyen, men om den oplysning nu skal forstås i et helt andet lys, er endnu uklart.

Familiemedlemmer til de to nu verdensberømte brødre er på skift stået frem, efter at politiets fokus rettede sig mod dem. Torsdag har moderen Zubeidat Tsarnaeva udtalt sig til pressen, og her rettede hun ifølge Sky News et hårdt angreb mod USA.

»Amerika tog mine børn fra mig,« har den fortvivlede mor udtalt fra den russiske republik Dagestan, hvor hun opholder sig. Hun siger også, at hun fortryder, at hun flyttede til USA med sine sønner.

Zubeidat Tsarnaeva har ikke fået lov til at se sin søn Dzhokhar Tsarnaev, der er indlagt på et hospital, hvor han bliver afhørt af myndighederne.

»De har allerede sagt til os, at vi aldrig får lov til at se Dzhokhar, heller ikke selv om vi kommer derhen, vi får ikke lov til at se ham, indtil han skal i fængsel, forklarer moderen.

Hun betegner begge sine sønner som »søde drenge«, der »elskede hinanden«, og som havde været glade for at bo i USA, hvor de har haft mange venner.

Tre personer blev dræbt ved bombesprængningerne under afslutningen på Boston Marathon for 10 dage siden, og 282 personer blev såret.

Dagens Gossip