Bradley Manning idømt 35 års fængsel

Bradley Manning blev anholdt i 2010 efter at have lækket 700.000 dokumenter om krigene i Irak og Afghanistan til WikiLeaks.

I juli blev Manning kendt skyldig i 20 af 22 anklager om spionage og for at have videregivet hemmeligt stemplede rapporter fra USAs krige i Irak og Afghanistan. Han blev dog frikendt for den mest alvorlige anklage om at have hjulpet fjenden (hovedsageligt al-Qaeda, red.), som kunne have givet ham fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

Anklager kaptajn Joe Morrow fra den amerikanske hær opfordrede mandag militærdommeren i Fort Meade i Maryland til at idømme den omstridte soldat mindst 60 års fængsel for sin forbrydelse.

»Han forrådte USA. For det forræderi fortjener han at tilbringe størstedelen af sit resterende liv i fængsel,« sagde Joe Morrow under sin afsluttende procedure.

I sidste uge indrømmede Manning, at han har skadet sit land og erkendte, at han må tage sin straf.

»Jeg er ked af, at mine handlinger har skadet folk og har skadet USA,« sagde Manning.

»Jeg vil videre. Jeg forstår, at jeg må betale prisen,« tilføjede han.

Efterfølgende antydede WikiLeaks-grundlægger Julian Assange i en erklæring på vegne af organisationen, at Mannings udtalelser er blevet tvunget frem efter tre år i fængsel og en langvarig retssag.

Manning kunne have fået op til 90 års fængsel for sine forbrydelser.

Hans forsvarere har hævdet, at han var en naiv, men velmenende ung mand, der håbede at sætte gang i en offentligt debat omkring amerikanske diplomater og soldaters operationer i udlandet.

Dagens Gossip