Brændende Alfa Romeo indblandes i bandekrig

En bil, der torsdag aften blev fundet brændende ved Grøndal Centret i Københavns nordvestkvarter, sættes nu i forbindelse med en skudepisode tidligere på aftenen i Værebroparken i Bagsværd.

- En bil kørte fra stedet og ud fra signalementet sætter vi den i forbindelse med en bil, der blev fundet brændende ved Grøndal Centret, siger vagtchef Peter Grønbek, Københavns Vestegns Politi.

I Værebroparken, der er tilholdssted for banden Værebros Hårde Kerne (VHK), blev der ved 19.30-tiden meldt om flere skud ved Værebrocentret. Men ingen er tilsyneladende blevet ramt af skud.

Ifølge anmeldelser fra flere beboere skulle der være affyret mindst 10 skud, men politiet kan endnu ikke sætte tal på, hvor mange skud der blev løsnet.

Politiet har fundet mærker efter skud på bygninger, og politiets teknikere har sikret sig spor fra området.

Der er muligvis tale om et bandeopgør. Meget tyder på, at nogen er kommet kørende i bil og har skudt mod nogle andre i Værebroparken, som så har skudt tilbage.

Omkring en time efter skyderiet fandt politiet en brændende Alfa Romeo, der er meldt stjålet, ved Grøndal Centret. Det er nærmest fast rutine, at gerningsmændene brænder deres bil af efter et skyderi, og politiet arbejder ud fra, at der er en sammenhæng.

Om der også er en sammenhæng mellem skyderiet og tre mænd med bandetilknytning, der senere torsdag aften blev anholdt af politiet i Høje Gladsaxe med favnen fuld af våben, er endnu ikke fastslået.

Mændene på 23, 24 og 25 år blev kort efter klokken 22 pågrebet med to skarpladte revolvere og en pistol. Det er ikke klarlagt, om våbnene blev brugt ved skyderiet i Værebroparken tidligere på aftenen. Det vil politiets tekniske undersøgelser vise.

Mændene fremstilles fredag i grundlovsforhør i Retten i Glostrup, og foreløbig lyder sigtelserne mod dem på ulovlig våbenbesiddelse.

Værebroparken har i længere tid været plaget af skyderier og overfald. Banden Værebros Hårde Kerne ligger i åben konflikt med banden Loyal To Familia (LTF).

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip