Brændende fragtskib er fyldt med militært isenkram

DFDS-skibet Britannia Seaways er hyret af det norske forsvar til at sejle med militært materiel, der skal bruges til en øvelse i området ved Bergen i Norge.

Om bord på skibet, der omkring klokken 19 lørdag brød i brand, er der bæltekøretøjer og andre køretøjer, ammunition, brændstof og også 12 soldater, oplyser Ivar Moen fra forsvarets operative hovedkvarter.

Inden skibet brød i brand, var det ventet, at det skulle ankomme til Bergen søndag klokken 10.00.

- Der er et stort antal bælte- og hjulkøretøjer om bord. Desuden er der containere og hængere. Der er 12 militære folk om bord sammen med besætningen, siger han.

Et af bæltekøretøjerne er en kampvogn. Ammunition og brændstof ligger adskilt fra hinanden, siger Ivar Moen.

Ifølge Aftenposten drejer det sig om 300 militære køretøjer.

I alt er der 32 mennesker om bord.

Ved 21-tiden måtte et forsøg på at evakuere de 12 til nærliggende boreplatforme med helikoptere droppes på grund af hårdt vejr i området.

- De militære folk om bord gør det, de bliver bedt om. Det er besætningen, som leder operationen derude. De retter sig efter de retningslinjer, der bliver givet, siger Moen.

- Fregatten Helge Ingstad er på vej til stedet for at assistere. Den begynder at nærme sig. Men det er vigtigt, at HRS gør det, de er bedst til. Så assisterer vi så godt, vi kan, tilføjer han.

HRS er Hovedredningscentralen Sydnorge.

Den militære ladning bruges som led i militærøvelsen, der begyndte den 11. november og slutter den 23. november. En del af øvelsen drejer sig om at transportere store mængder materiel ved hjælp af civile skibe.

3200 soldater deltager i øvelsen, skriver Aftenposten, og der deltager også soldater fra andre lande, herunder Danmark, Tyskland og Schweiz.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip