Brændende had fik 20-årig til at udslette sin familie: De var alt for kontrollerende

En 20-årig mand erkender i Retten i Aalborg, at han natten til 26. august sidste år udslettede hele sin familie på en landejendom ved Gandrup øst for Aalborg.

Han tog ud til sine forældres hus og stak sin 64-årige far, sin 54-årige mor og sin 22-årige storebror ihjel med en kniv.

Den 20-årige ønsker ikke at afgive forklaring i retten, men han erkender drab, og han svarer ja til, at det foregik, sådan som han forklarede efter sin anholdelse den 26. august.

- Ja, og jeg har ikke yderligere kommentarer, svarer han, da senioranklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi spørger, om det var sådan, det foregik.

Under grundlovsforhøret forklarede den dengang 19-årige mand - ifølge anklagerens oplæsning af referatet i retten - at han følte et stærkt had til især sin far og sin bror.

Han følte, at hans forældre var meget kontrollerende og altid stillede krav til ham om, at han skulle have uddannelse og job.

Den tiltalte flyttede hjemmefra som 16-årig, og han påbegyndte en uddannelse som datamatiker. Men han blev fyret fra sin praktikplads på grund af for mange sygedage.

Storebroren talte han stort set aldrig med, da han følte sig mobbet og generet af ham. Den 20-årige har forklaret, at storebroren i skolen bad klassekammeraterne om at "vaske" lillebroren i sne om vinteren.

Den 20-årige havde også et anstreng forhold til sin mor, som han i grundlovsforhøret beskriver som dominerende og altid med en "kold attitude" over for ham.

Det var moren, der slog alarm natten til 26. august, og i alarmopkaldet kan man høre, at moren råber "Der er blod overalt".

En stemme i baggrunden, der formodes at være den 20-årige, siger "Det er falsk alarm". Dernæst er der tavshed, og moren findes død ved telefonen, da politiet ankommer.

Den tiltalte opsøger senere samme nat sygehuset for behandling af et sår, og herfra ringer han til politiet og melder sig selv.

Den 20-årige er ifølge eksperternes vurdering skizofren. Han vurderes at have været sindssyg i gerningsøjeblikket.

Han er ikke tidligere blevet behandlet for psykiske lidelser og har heller ikke tidligere været i konflikt med loven.

Anklageren går efter at få han idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Står det til anklageren, skal han også frakendes retten til at arve sine forældre, som ifølge anklagerens udsagn er økonomisk velstående.

Den tiltalte er høj og tynd og har langt, tilbageredt hård. Han er iført sort læderjakke, sorte bukser og har bare tæer i badesandaler. Han virker fattet under sagens gennemgang.

Det var meningen, at anklageren ville afhøre tre indkaldte vidner. Men efter at den 20-årige har tilstået, vil disse vidner blive hjemsendt, og anklager og forsvarer vil procedere sagen.

Der ventes dom senere i dag.

/ritzau/

Dagens Gossip