Brændende lastbil spærrer motorvej: Bro i nedstyrtningsfare

Chaufføren i en lastbil har lørdag morgen mistet livet, da han på Sydmotorvejen nær Rødby ramte en motorvejsbro.

Kollisionen var så alvorlig, at en mandlig passager blev kastet ud af førerrummet, mens lastbilen brød i brand.

- Det er endnu ikke lykkedes os at slukke branden, og derfor må vi antage, at chaufføren er omkommet. Han kører med noget frugt og grønt, og det er ikke lige til at få has på, siger vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ulykken skete kort før klokken 05.00 lørdag morgen, men fire timer senere er motorvejen mellem Rødbyhavn og Holeby fortsat spærret i begge retninger.

- Der er tale om en lukning på ubestemt tid. Broen er påkørt så alvorligt, at den skal undersøges nærmere. Vi skal sikre os, at den ikke styrter sammen, siger Ole Hald.

Vagtchefen oplyser, at der ikke er tale om en dansk indregistreret lastbil. Passageren, der blev slynget ud af bilen, er bragt til sygehuset i Nykøbing Falster. Han meldes uden for livsfare.

Hos Vejdirektoratet understreger man, at transporttiden på Falster kan være længere end normalt.

- Hvis man skal nå en færge i Rødby, anbefaler vi, at man kører hjemmefra i god tid. Det er kun et stykke på fire kilometer, det drejer sig om, men her skal man ud og køre på en lille landevej, siger Marianne Bom, vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

Bilister kan alternativt bruge rute 153 i begge retninger.

Selv om lørdag er første dag i påskeferien for mange, så forventer Vejdirektoratet ikke trafikalt kaos ved Rødby.

- Tyskernes påskeferie starter først næste weekend, og ifølge vores trafikprognose bliver det største pres onsdag og torsdag. Men der er da folk, der tager af sted på påskeferie både den ene og den anden vej, siger Marianne Bom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip