Brændende luftballon er styrtet ned i Texas - 16 er dræbt

En varmluftsballon er lørdag styrtet ned i Caldwell County i Texas. Alle 16 ombordværende mistede livet i ulykken, oplyser myndighederne.

Ulykken skete lørdag morgen lokal tid nær byen Lockhart - cirka 50 kilometer syd for Texas' hovedstad, Austin.

Departementet for sikkerhed i Texas bekræfter lørdag aften dansk tid, at 16 mennesker omkom, da varmluftsballonen brød i brand og styrtede ned syd for Austin. Det var angiveligt selve ballonkurven, der blev antændt.

Det kan være sket, fordi ballonen har ramt højspændingsledninger i området. I hvert fald er der øjenvidneberetninger om et sådant sammenstød.

I løbet af lørdagen opstod der en vis usikkerhed i meldingerne fra myndighederne om antallet af dødsofre. Men lørdag aften er det bekræftet, at de 16 om bord er omkommet.

De første meldinger fra ulykkesstedet lød ifølge lokale medier, at der var tale om en trafikulykke. Men da man kom frem til stedet kunne man se, at der var tale om en ballon.

Antallet af dræbte er usædvanligt højt for en ballonulykke. Det største antal dødsofre for en ulykke med en varmluftsballon USA var indtil lørdag på seks, oplyser flere amerikanske tv-stationer.

- Der er tusindvis af varmluftsballoner i luften i løbet af et år. Dette er ufatteligt tragisk. Det er meget sjældent, at vi ser ulykker som denne, siger Jeff Chatteron, som er talsmand for Nordamerikas Luftballon-føderation.

Texas' guvernør, Greg Abbott, udtrykker i en erklæring sin medfølelse med ofrene og deres familier.

- En efterforskning af denne tragiske ulykke er i gang og vil fortsætte, og jeg beder hele Texas bede for dem, som vi har mistet, siger han.

Der er ikke officielt blevet givet meddelelser om de nærmere omstændigheder ved ulykken, som skete i klart vejr.

Der er i amerikanske medier rapporter om, at varmluftsballonen tilhører et selskab, som udbyder ballonrundture.

Lokale medier siger, at vragdele fra varmluftsballonen ligger spredt direkte under højspændingsledninger.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip