Brændt straffe koster Inter dyrt i Milano-derby

31/01/2016

Inter er gået helt i stå i kampen om det italienske mesterskab.

Søndag aften satte holdet ikke bare point til, men blev også ydmyget i derbyet mod AC Milan, som vandt 3-0.

I anden halvleg havde Inter ellers muligheden for at udligne til 1-1 på et straffespark, men den indskiftede angriber Mauro Icardi ramte stolpen. Syv minutter senere havde Milan scoret yderligere to gange og var foran 3-0.

Tidligere i kampen var Inters cheftræner, Roberto Mancini, blevet bortvist. Med fire pointtab i træk stiger presset formentlig på træneren, der nu må se sit hold have hele ni point op til Napoli i toppen af Serie A.

Selv om klubberne ikke sportsligt er på samme høje niveau som tidligere, gjorde tilskuerne i den grad spillerne opmærksomme på, at det var mere end et normalt opgør mellem Serie A's nummer fire og seks.

Inden kampen var begge ender prydet af en flot tifo, og flere kanonslag var med til at symbolisere det intense brag, som skulle finde sted på banen. Tilskuerne levede sig med ved hver boldaktion og dommerkendelse.

Selv om de to klubber deler stadion, var det AC Milan, der på papiret var hjemmehold.

Det betød, at størstedelen af tilskuerne åndede lettet op efter kampens første store chance, hvor Inter burde være kommet foran.

Men Eder, der tidligere på ugen skiftede til Inter på en lejeaftale, forsømte muligheden for at få en drømmedebut, da han ikke nåede ordentligt frem til indlægget ved bageste stolpe.

Efter 35 minutter viste Milans forsvarsspiller Alex noget bedre timing, da han havde sneget sig med frem. Brasilianeren kastede sig kraftfuldt ind i bolden efter Keisuke Hondas indlæg, og Alex stødte Milan i front.

Chancerne var få, men så udviklede opgøret sig dramatisk. Først brændte Icardi straffespark, og kort efter var det så angriberen Carlos Bacca, der var skarp i den anden ende, da han gled ind i et indlæg og sendte Milan på 2-0.

Efter 77 minutter lukkede M'Baye Niang endegyldigt kampen med 3-0-målet. AC Milan er fortsat nummer seks i Serie A. Holdet har fem point op til Inter.