Brændt straffe, rødt kort, dansker på banen og 1-1 i CL-generalprøve

Det er konklusionen efter lørdagens Bundesliga-kamp mellem Borussia Dortmund og Bayern München, der 25. maj også møder i Champions League-finalen i London.

Der var skruet godt op under kedlerne på Signal Iduna Park i Dortmund, hvor de to sidste sæsons mestre tog imod Bayern, der som bekendt er sikre på at vinde denne sæsons mesterskab.

Ikke mindst fordi det fornylig kom frem, at en af Borussia Dortmunds stjerner, Mario Götze, til næste sæson skifter til sydtyskerne. Det er ikke populært i Dortmund og omegn, og derfor fik han en hel del røg - meget af det dog med et stort strejf af humor.

Men ikke det hele, og undervejs i kampen måtte Bayerns målmand, Manuel Neuer, også på et tidspunkt finde sig i at blive bombarderet med bananer.

Borussia Dortmund begyndte selve fodboldkampen bedst og kom foran efter 11 minutters spil, da Kevin Grosskreutz helflugtede bolden i mål efter oplæg fra Jakub Blaszczykowski.

Men 12 minutter efter var der balance i regnskabet, da Bayerns Mario Gomez fra kort afstand headede bolden i nettet efter fint oplæg fra Rafinha.

Samme Rafinha kom i søgelyset i anden halvleg, da han på fire minutter præsterede at få to gule kort og dermed rødt.

Forinden kunne Borussia Dortmund være kommet foran, da Jerome Boateng tog hånden til hjælp i straffesparksfeltet. Men her reddede Manuel Neuer på flot vis forsøget fra Robert Lewandowski.

Til allersidst satte Bayerns træner, Jupp Heynckes, klubbens danske spiller, Pierre Emile Højbjerg, på banen. Han fik 45 sekunder af opgøret, som sluttede 1-1.

Dermed er Borussia Dortmund næsten matematisk sikre på at slutte på andenpladsen i Bundesligaen.

Dagens Gossip