Braithwaite scorer forgæves i fransk sæsonåbner

10/08/2014

Der var propfyldt med danskere på banen i fransk fodbold lørdag aften.

I sæsonens første spillerunde scorede landsholdsangriberen Martin Brathwaite forgæves for Toulouse, som ude tabte 2-3 til Nice. Danskeren nettede til 1-1 kort før pausen.

Der var også nederlag til Lars Jacobsen og Ronnie Schwartz, som begge fik ligadebut for Guingamp efter sommerskift fra henholdsvis FC København og Randers FC.

Lars Jacobsen startede inde, og Ronnie Schwartz fik det sidste kvarter i 0-2-nederlaget til Saint-Etienne.

Evian havde fire danskere på banen, men det endte med et 0-3-nederlag til målmand Jesper Hansen og Daniel Wass, som op til denne sæson har fået selskab af Jesper Juelsgård og Nicki Bille.

Simon Kjær og Lille åbnede med 0-0 hjemme mod Metz, mens den tidligere Esbjerg-profil Kian Hansen fik en god debut for Nantes, der hjemme vandt 1-0 over Lens.

I Holland var der ligadebut for både sidste sæsons superliga-topscorer Thomas Dalgaard og Kasper Kusk, som sidste sæson spillede en vigtig rolle på AaB's vej til mesterskabet.

Kantspilleren Kasper Kusk startede inde for Twente, som ude fik 1-1 mod Cambuur. Landsholdsspilleren var på banen de første 70 minutter.

Angriberen Thomas Dalgaard, der er kommet til fra Viborg, startede ude for Heerenveen i 1-2-nederlaget på hjemmebane til FC Dordrecht. Dalgaard kom på banen tidligt i anden halvleg ved stillingen 1-1.