Brand i Frederikssund var attentat mod Bandidos

»Vi efterforsker den her brand som forsætlig brandstiftelse, og det er ud fra en opfattelse af, at den er et angreb på et Bandidos-tilholdssted,« siger politiinspektør Michael Hellensberg.

Kort efter branden brød ud, anholdt politiet 26 personer, der ifølge Michael Hellensberg har relation til forskellige bandegrupperinger og var på vej væk fra gerningsstedet til fods og på cykel. De bliver onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de bliver sigtet efter straffelovens paragraf 180 om forsætlig brandstiftelse, der kan give livstid bag tremmer.

»Målet er varetægtsfængsling, så vi kan efterforske yderligere, mens de sidder varetægtsfængslet,« siger Michael Hellensberg.

For cirka halvandet døgn overfaldt en gruppe hætteklædte mænd en anden gruppe mænd med køller, og politiet vurderer, at branden på Falkenborgvej er en eskalering af den konflikt.

»Vi har forskellige indikationer på, at der har været spændinger mellem en gruppering i Frederikssund og Bandidos, og vores teori er, at det her er udmøntningen af det,« siger Michael Hellensberg.

Politiet skal nu afhøre de 26 anholdte og undersøge deres baggrund, mens teknikerne leder efter spor i det brandhærgede Bandidos-hus.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip