Brand på historisk jysk kro: 200 er evakueret

Omkring 200 gæster på en af Jyllands ældste og mest kendte kroer - Kryb-i-ly Kro ved Taulov i Sydøstjylland - er natten til onsdag blevet evakueret efter en brand, der sendte store mængder røg gennem bygningen.

Branden blev anmeldt klokken 03.38, og brandvæsnet i Fredericia har med hjælp fra kolleger i Middelfart fået kontrol over flammerne. Det oplyser Sydøstjyllands Politi klokken 05:15 til Ritzau.

- Røgen var så tæt, at det var nødvendigt at tømme alle værelser. Det drejer sig om cirka 200 gæster, som nu er samlet i hotellets restaurant. Ingen er kommet til skade, men tre personer er blevet kørt til kontrol for røgforgiftning på sygehuset i Kolding, siger vagtchef Bent Hedeager Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Branden opstod i kælderetagen på det stråtækte hotel. Årsagen kendes endnu ikke, men den er muligvis opstået i en sauna.

Hotelgæsterne kan ifølge vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi regne med at vende tilbage til deres værelser i løbet af morgentimerne.

Kryb-i-ly Kro ligger på Kolding Landevej ved Taulov. Kroen har været overnatnings- og udskænkningssted siden 1610 og ligger på det, der kunne betegnes som en hovedfærdselsåre før motorvejenes tid.

Stedet har ifølge overleveringen fået sit navn af Christian d. 6, der i 1737 passerede det, der dengang hed Søholme Kro. Han råbte til en flok høstfolk, der var blevet overrasket af regnvejr, at de skulle krybe i ly på kroen, som på det tidspunkt var kongeligt privilegeret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip