Brand samme sted to gange

Flere brandkøretøjer ilede ved middagstid, torsdag, til adressen Svanemosevej 9 ved Hjarup. Der var gået ild omkring skorstenen og i taget. Meget tyder på, at det skyldes, at man ikke helt havde fået en brand, som man var kaldt ud til natten til i dag, slukket godt nok.

Det var i hvert fald ved samme skorsten den seneste brand også var opstået, skriver Vamdrup Netavis.

Indsatsleder Morten Hedegaard fra brandvæsenet forklarer, at i forbindelse med slukningen af skorstensbranden natten til i dag, blev der helt som sædvane og aftaler tilkaldt en skorstensfejer. Og på et tidspunkt, bliver det videre arbejde med at til syne af skorstenen med videre overgivet til ham.

Og det er en helt normal procedure, da skorstensfejere betragtes som eksperter på området, siger han til Vamdrup Netavis.

Men der er tilsyneladende noget, der må være  gået galt. For ved middagstid i dag opdagede beboerne i huset på Svanemosevej, at noget ikke var, som det skulle være. De kunne lugte røg. Brandvæsenet fra station Vamdrup blev igen kaldt ud med alarmmeldingen, skorstensbrand:

- Ved ankomsten konstaterer holdlederen, at det denne gang også brændte ind under taget. Derfor valgte han straks - helt efter bogen - at tilkalde mig som vagthavende indsatsleder, samt at rekvirere yderligere hjælp fra stationen i Kolding, fortæller Morten Hedegaard.

Det viste sig, at der på ny var opstået brand ved og i den samme skorsten, som natten før. Nu havde ilden bare bredt sig ind under taget til loftet, hvor der var gået ind i en adskillelse til et værelse.

Det lykkedes imidlertid for brandvæsnet hurtigt at få bugt med den elles faretruende situation. Men før det skete, måtte der slås hul i taget for at komme ind til ilden og få den stoppet. Dog kunne brandskader på huset ikke helt undgås og branden efterlod sig også både vand og sodskader.

Efterfølgende blev der tilkaldt et skade servicefirma for at hjælpe beboerne, idet branden havde bevirket, at de hverken havde lys eller varme.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip