Brande og hærværk i Stockholm har kostet millioner

»I dag har vi fået henvendelser fra yderligere 37 kunder, som har fået deres biler ødelagt,« fortæller Susanne Burdén, presseansvarlig for Länsförsäkringar i Stockholm, ifølge metro.se.

»Vi mener, skaderne skyldes urolighederne,« tilføjer hun.

Forsikringsselskabet Trygg-Hansa, Codans svenske datterselskab, har fået 40 anmeldelser om bilbrande, hvoraf 25 af bilerne er fuldstændigt udbrændte. Selskabet ønsker ikke at oplyse skadernes værdi, men siger ifølge metro.se, at der er tale om skader for »millioner«.

»Desuden har vi modtaget rapporter om 12 virksomheder, butikker og restauranter. Det kommer sandsynligvis også til at løbe op i millioner. Det er ikke billigt at rydde op efter brande,« siger Daniel Claesson, presseansvarlig i Trygg-Hansa.

Politiet i Stockholm betegnede natten til mandag som rolig, men beredskabet var fortsat højt, da ildspåsættelserne i løbet af weekenden spredte sig til nye dele af Sverige.

Blandt de byer, som de seneste dage er blevet ramt af urolighederne, er Linköping, Växjö og Örebro.

Urolighederne begyndte sidste søndag i kølvandet på drabet på en 69-årig mand med indvandrerbaggrund. Han blev dræbt, da han truede betjente med en machete. Det har ført til beskyldninger om racisme og skabt røre i indvandrermiljøet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip