Brandfolk kæmper fortsat med storbrand i Norge

Mindst 90 brandfolk kæmper fortsat med at få bugt med den lyng- og græsbrand, der hærger et område i Flatanger i det centrale Norge, skriver den norske netavis.no.

Ingen personer er kommet til skade, men omkring 30 personer måtte tirsdag evakueres, da ilden tog fat i landskabet. Det ramte område strækker sig over 15 kvadratkilometer.

- Problemet er, at vinden er så kraftig, at det spreder sig - branden hopper ved hjælp af vinden, siger Einar Nervik fra redningstjenesten til NRK ifølge nyhedsbureauet NTB.

Klokken 22.30 tirsdag aften meddelte politiet, at flammerne, der truede nogle nærliggende gårde, var kommet under kontrol.

- Det brænder fortsat i området, men det brandbælte, som brandvæsnet etablerede tidligere i dag, holder stadig, oplyser kommunikationsrådgiver Asle Iversen fra Nord-Trøndelags Politidistrikt til NTB.

Tidligere på dagen frygtede man, at 139 bygninger i bebyggelserne Hasvåg og Småværet var gået tabt i branden, men politiet har siden oplyst, at det er lykkedes at redde flere af dem.

Flatanger Kommune har meddelt, at branden muligvis er opstået som følge af en gnist fra en elledning.

Storbranden kommer kort efter, at der skete brandskader for 100 millioner norske kroner i landsbyen Lærdalsøyri, hvor fredede træhuse fra 1700- og 1800-tallet brændte ned, mens flere hundrede mennesker måtte evakueres og behandles for røgforgiftning.

Flere end 100 brandmænd kæmpede i sidste uge med slukningsarbejdet omkring de beskyttede træhuse i Lærdalsøyri, som er et af de største fredede områder i Norge og omfatter 170 træhuse fra 1800-tallet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip