Brandstifter hærger Sønderborg for fjerde nat i træk

En række påsatte brande denne uge i Sønderborg har fået politiet til at øge patruljeringen i byen.

Men det er endnu ikke lykkedes at pågribe den eller de personer, der står bag brandene, oplyser Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Torsdag aften og natten til fredag kom der yderligere to anmeldelser om brande i byen.

- Vi har fået endnu en anmeldelse om en brand. Det skete omkring midnatstid, hvor der var ild i en garage ved en boligforening på Rådyrvej, siger vagtchefen natten til fredag.

Senere på natten var der melding om brand i en container i Stenbjergparken. Politiet formoder, at begge er påsatte.

- Ingen personer er anholdt, og vi er nok lidt afhængige af hjælp fra borgere, siger han om politiets forsøg på at få stoppet rækken af brande.

Ingen personer er kommet noget til i forbindelse med de indtil videre ni tilfælde. Ifølge JydskeVestkysten har politiet dog to gange for en sikkerheds skyld evakueret beboere.

Mandag, tirsdag og onsdag blev der anmeldt otte brande. Syv gange var der sat ild til containere forskellige steder i byen, og en enkelt gang gik det ud over en carport.

- Vi har indsat en øget patruljering om natten. Samtidig efterforsker vi brandstederne og personer, som er tidligere kendt af politiet for lignende kriminalitet, sagde Svend Erik Lassen, politikommissær ved Sønderborg Politi, torsdag til JydskeVestkysten.

Han oplyste desuden, at gerningsmanden eller gerningsmændene vil blive sigtet for forsætlig ildspåsættelse, hvis de bliver anholdt.

- Det er en af de paragraffer, der virkelig giver smæk for skillingen. Indtil videre er det paragraf 181, det drejer sig om. Den kan give op til seks års fængsel, og er der skærpende omstændigheder, kan den give helt op til ti års fængsel, sagde han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip