Brandterroranklaget lå inde med bombemanual

23-årige PJ havde en bombemanual liggende på sin computer. Efter anholdelsen af PJ i april 2011 gennemgik politiet hans computer, og her fandt man blandt andet noget, som hed "Anarchy Cookbook".

Under mandagens afhøring af PJ i Københavns Byret spurgte anklager Line Steffensen ind til, hvorfor han lå inde med den bog, som indeholdt opskrifter på blandt andet plastisk sprængstof og napalm.

- Der står en masse andet interessant i den bog, for eksempel hvordan man generer McDonald's personale, lød svaret fra PJ.

Han er sammen med fire andre mænd tiltalt efter straffelovens terrorparagraf for en række brandattentater og forsøg mod myndighedsbygninger og store virksomheder i Danmark.

Under afhøringen af PJ viste anklageren billeder af en boltsaks og af en klud, som, anklagemyndigheden mener, er blevet brugt til molotovcocktails.

Men det havde nu ikke noget med terror at gøre, hvis man skal tro PJ. Boltsaksen blev brugt til at klippe låsen over med på forladte cykler, og kluden blev brugt til at rense cykelkæder med, forklarede han.

PJ nægter desuden, at han skulle befinde sig på den politiske venstrefløj. Han indrømmer, at han er kommet meget i ungdomshuset.

- Men derfor behøver man ikke at have noget med venstrefløjen at gøre, lød svaret fra PJ, der oplyser, at han blandt Folketingets partier stemmer på Liberal Alliance.

PJ blev sammen med tre af de andre tiltalte i sagen anholdt 26. april 2011 ved Politiskolen i Brøndby.

De var i besiddelse af dunke med benzin og nødblus og har erkendt, at de var på stedet for at tænde ild.

Det er den eneste erkendelse, der foreligger i sagen. I øvrigt nægter samtlige tiltalte alt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip