Brandvarm Balotelli reddede Italien

Først snittede Daniele de Rossi ni minutter inde i 2. halvleg et hjørnespark videre ind i det modsatte målhjørne, og bare tre minutter beviste Mario Balotelli, at han stadig er en fantastisk fodboldspiller.

Super-Mario scorede et fantastisk langskudsmål fra kanten af feltet, og han udlignede dermed til slutresultatet 2-2. Sådan kronede han en imponerende præstation i det italienske angreb, hvor han med lidt mere held var kommet på tavlen flere gange.

Trods flere store chancer til italienerne i den sidste halve time blev der ikke scoret flere mål. Men tilskuerne savnede ikke underholdning i kampen, der fra start til slut blev afviklet i et forrygende tempo.

Italien er ikke set bedre siden de slog Tyskland i EM-semifinalen sidste sommer, og de havde ikke fortjent at gå til pausen bagud med to mål. Men i de afgørende situationer svigtede hjemmeholdets forsvar. Først gjorde Fred det til 1-0, da han fik en frispilning fra Filipe Luis efter 33 minutter ved den bagerste stolpe og scorede sikkert. I de ti minutter var først Balotelli og siden Pirlo tæt på at udligne, men i stedet var det Oscar, der bragte brasilianerne foran med to, da han satte De Sciligio af og elegant blev spillet fri af Neymar inde i feltet.

Dermed var der lagt op til en ufortjent brasiliansk sejr, men hjemmeholdet opretholdt både presset og de høje tempo i anden halvleg og fik fortjent indhentet føringen. Det er dog stadig knap 31 år siden, at Italien har slået Brasilien i en landskamp.

Dengang var det under mellemrunden ved VM i Spanien, og en spinkel Paolo Rossi blev med et hattrick den store helt for de azurblå, som dermed endte med at slå VM-favoritterne ud, selvom Brasilien dengang var et hold med store stjerner som Zico, Eder, Junior, Falcao og Socrates.

Dagens Gossip