Brandvarm dag i Sydney: 43 biler går op i flammer

Skrevet af admin

14/10/2013

Mest læste i dag

En parkeringsplads ved Sydneys olympiske stadionområde, Olympic Park i forstaden Homebush, blev søndag eftermiddag forvandlet til en bilkirkegård af afbrændte karosserier.

Flammer "hoppede" fra det ene parkerede køretøj til næste, og ilden endte med at fortære og fuldstændigt ødelægge 43 biler, rapporterer tv-stationen ABC.

Derudover meldes yderligere cirka 30 biler beskadiget i branden, som formentligt startede på grund af et cigaretskod eller et ophedet udstødningsrør, som satte ild til knastørt græs.

Flere hundrede mennesker blev evakueret fra svømmeområdet i den olympiske park, men ingen mennesker kom heldigvis noget til.

- Branden hoppede fra bil til bil, fortæller Ian Krimmer fra den australske brand- og redningstjeneste.

- Det er ret usædvanligt at have 40 biler, der brænder på en åben parkeringsplads, og det giver dig en idé om, hvad det er for nogle vinde, som vi har med at gøre, tilføjer han.

Søndag var en meget varm dag i Sydney, Australiens største by, hvor temperaturerne boblede rundt oppe omkring de 35 grader.

Det var dog tørre og kraftige vindstød, som for alvor skabte en meget alvorlig brandfare for hele Sydney-regionen.

Selvom det kun er forår i Sydney - årstiderne er omvendte i forhold til den nordlige halvkugle - har der allerede været nogle meget varme dage.

Avisen Sydney Morning Herald skriver, at torsdag var den tredjevarmeste oktoberdag i Sydney - målt i de seneste 154 år.

Termometeret nåede visse steder 37 grader.

/ritzau/