Brandvarme Bayern fuldender fænomenal treble

Som det syvende hold i historien har fantastiske Bayern München vundet The Treble - det nationale mesterskab, Champions League og pokalturneringen i én og samme sæson.

Sent lørdag aften vandt mandskabet, der for bare en uge siden sejrede i Champions League, den tyske pokalfinale. I en højst underholdende affære blev VfB Stuttgart - uden William Kvist - besejret med 3-2.

Kampens åbning var ganske lige med chancer til begge hold, men først efter 35 minutter kom der hul på bylden. Bayern-kaptajn Philipp Lahm blev væltet omkuld i feltet, og dommeren pegede på pletten. Thomas Müller scorede sikkert på det efterfølgende straffespark.

1-0-scoringen var startskuddet til en Bayern-dominans, der tre minutter inde i 2. halvleg gav pote. Arjen Robben og Philipp Lahm kombinerede fremragende i højre side, inden sidstnævnte fandt Mario Gomez halvanden meter fra målstregen. Den store angriber, der havde fået chancen på bekostning af navnebroderen Mario Mandzukic, var ikke elegant i sin afslutning, men han fik alligevel snublet bolden i kassen til 2-0.

Et lille kvarter senere scorede Gomez igen, inden han gik på sommerferie med en udskiftning, og dermed så kampen mere lukket ud end et posthus om søndagen. Men det var helt forkert.

Med brækjern og ihærdighed åbnede Stuttgarts Martin Harnik kampen op. Først med et flot hovedstød udenfor Manuel Neuers rækkevidde, og siden med et sandt bombardement af den tyske landsholdskeepers mål. Stuttgart var tilbage i opgøret på lige dele egen vilje og sjusk fra et sejrsvant Bayern-hold.

I de dramatiske slutminutter blev VfB Stuttgart snydt for et straffespark, da Jerome Boateng havde hånd på i feltet, men denne gang havde dommeren ikke lyst til at fløjte. Det havde han kort efter, men her var det slutsignalet, der lød.

Bayern München vandt sæsonens tredje titel, og succestræneren Jupp Heynckes kan trække sig tilbage med den mest succesrige Bayern-sæson i historien på cv'et. Nu er det Josep Guardiolas tur.

 

 

 

Dagens Gossip