Brasilianer trækker sig fra Fifa's eksekutivkomité

Præsidenten for Det Brasilianske Fodboldforbund, CBF, Marco Polo Del Nero, trak sig torsdag fra sin position i Det Internationale Fodboldforbunds, Fifa, eksekutivkomité.

Det oplyser Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol.

- Mr. Marco Polo Del Nero har bedt om at forlade Fifa's eksekutivkomité som Conmebols repræsentant, og han anbefalede Mr. Fernando Sarney som sin afløser, hvilket blev vedtaget enstemmigt, lyder det i en meddelelse fra Conmebol.

Marco Polo Del Nero er af flere sat i forbindelse med korruption, og han skal dermed erstattes af CBF-vicepræsidenten, Fernando Sarney.

Del Nero mistænkes for at spille en rolle i hele den Fifa-skandale, der har rullet hen over fodboldverdenen siden maj, og som har medført anholdelse af en lang række Fifa-personer - herunder en del sydamerikanske fodboldledere.

Del Nero skulle angiveligt have tætte bånd til sin forgænger på posten som CBF-præsident, Jose Maria Marin, som er en af de anholdte i korruptionsskandalen.

Siden Marin blev anholdt, har Del Nero ikke turde forlade Brasilien, og han har ikke deltaget fysisk i arbejdet i eksekutivkomitéen. Han var heller ikke til stede ved Copa America i Chile i juni eller ved Brasiliens seneste VM-kvalifikationskampe.

/ritzau/dpa/Reuters

Dagens Gossip