Brasilianere protesterer over politisk prioritering

Uden for grønsværen er det dog en helt anden og mere alvorlig kamp, der udfolder sig. Mens myndighederne bruger enorme summer på at arrangere Confederations Cup, VM i fodbold næste år og OL i 2016, har titusindvis af borgere været på gaden for at demonstrere mod politikernes bebudede prisstigninger på den kollektive trafik.

Men selv om myndighederne nu har trukket planerne om at hæve billetpriserne tilbage, har det ikke gjort demonstranterne mildere stemt. Ifølge BBC forventer man, at hundredtusinder af borgere går på gaden torsdag aften dansk tid.

Uroen er den værste siden 1992, hvor brasilianerne gik på gaden i protest mod landets daværende præsident, Fernando Collor de Mello.

Flere brasilianere giver da også udtryk for, at det ikke længere handler om billetpriser.

»Det handler ikke længere om prisen. Folk er så forargede over systemet og så trætte af det hele, at vi nu kræver forandring,« siger Camila Sena, en 18-årig studerende, til BBC.

Daniel Acosta håber, protesterne fører til forandring:

»Vores politikere er begyndt at lytte til os. Det er aldrig sket før - i hvert fald ikke, når det ikke har været valgår. Det, der sker nu, er en begyndelse - det giver os håb. Hvad der ellers sker, ved ingen,« siger han til BBC.

Den nuværende præsident i Brasilien, Dilma Rousseff, har i forbindelse med demonstrationerne sagt, at hun er stolt over, at så mange kæmper for et bedre land.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip